Mobiel Check

Geholpen deze maand
980
Gemiddelde besparing
0
Klantenwaardering
0
Goed geïnformeerd

Het is belangrijk om je goed te laten informeren over het abonnement dat je afsluit. Je zit er vaak enkele jaren aan vast, en de onderlinge verschillen aan prijs, verbruik en opties zijn groot. Er bestaat niet zoiets als dé beste provider of het beste abonnement. Het belangrijkste is dat je een abonnement kiest dat bij je past. En dan het liefst zo voordelig mogelijk natuurlijk. Wij kunnen jou hierbij helpen! Iedereen zou immers de mogelijkheid moeten hebben om een goed geïnformeerde keuze te maken.

Mobiele abonnementen vergelijken en afsluiten

Je zoektocht begint met het kiezen van het type abonnement. Wil je er ook een gloednieuwe telefoon bij? Dan kies je voor combinatiepakket van een telefoon en een abonnement. Als jij je oude toestel wil behouden is een sim only abonnement een goede optie. Meer informatie over deze abonnementsvormen vind je onder de desbetreffende kopjes. Op onze site selecteer je ook makkelijk welk toestel je wil en bij welke provider. Wij sluiten zelf dus geen abonnementen af maar fungeren slechts als adviesorgaan en mediator.

Kortom, als je onafhankelijke hulp nodig hebt bij het kiezen van jouw abonnement ben je bij Checkvergelijk.nl aan het juiste adres! Vragen? Bekijk onze antwoorden op veel gestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.

Waarom

Wij zijn 100% onafhankelijk van alle leveranciers waarvan wij aanbiedingen tonen.

Wij geven geen advies om voor een bepaalde leverancier te kiezen. De keuzes maak je zelf.

Onze vergelijkers zijn overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik.

Als je hulp nodig hebt, kan je bij ons aankloppen.

Onze vergelijkers zijn altijd up-to-date met de laagste prijzen van Nederland.

Geen opdringerige verkopers die je iets willen aansmeren.

Binnen een paar dagen krijg je een bevestiging van je nieuwe leverancier. Hierna heb je 14 dagen wettelijke bedenktijd. Je kunt je aankoop dan nog kosteloos annuleren.

Vragen

Leveranciers willen graag bovenaan in de resultaten van vergelijkers staan. Daarom kunnen we extra korting aanbieden en kun je beter via ons afsluiten.

Nee, als je heel tevreden bent met je huidige mobiele telefoon en je kunt nog best 1 of 2 jaar door. Dan is het in veel gevallen heel voordelig om te kiezen voor Sim Only. Je bent dan vrij om later alsnog een losse mobiel te kopen en zit niet vast aan hoge maandelijkse kosten.

Een Sim Only abonnement is maandelijks veel goedkoper. Je betaalt niet de “huur” voor je mobiele telefoon. Daar tegenover staat dat je zelf een dure nieuwe telefoon moet kopen als je kiest en blijft kiezen voor een Sim Only abonnement.

Wij krijgen vergoedingen van providers als je via ons een nieuw contract afsluit.

Check vergelijk voor abonnementen mét mobiele telefoon

Ben jij op zoek naar een abonnement inclusief een nieuwe telefoon? Op deze pagina kun je de opties die je hebt met elkaar vergelijken. Voordat je begint zijn er enkele zaken waar je over na moet denken.

Wanneer kiezen voor dit type abonnement?

Er bestaan binnen de mobiele telefonie twee abonnement typen: het sim only abonnement en het abonnement inclusief toestel. Een abonnement is een contract dat je voor een bepaalde tijd en onder bepaalde voorwaarden afsluit. De abonnementskosten hangen van een aantal factoren af, namelijk de contractduur, het aantal belminuten, sms en data per maand, maar ook of je er een toestel bijneemt of niet. Als je er een toestel bijneemt betaal je meer, maar aan het einde van de looptijd is het toestel wel van jou. Als je het toestel apart zou moeten aanschaffen ben je in een klap een hoop geld kwijt. Het kan dan handiger zijn om dit toestel op afbetaling te kopen, door middel van een hoger abonnement.

Welke providers nemen we mee in de vergelijking?

In onze vergelijking zijn (bijna) alle providers in Nederland meegenomen. De grootste providers die abonnementen inclusief mobiele telefoon aanbieden zijn Ben, Hollands Nieuwe, KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone.

De keuze van je telefoon

De telefoon die je kiest heeft voornamelijk met je persoonlijke voorkeur te maken. Toch zijn er een paar dingen waar je mogelijk op wil letten. Ten eerste moet je weten dat een Apple Iphone een ander besturingssysteem heeft (IOS) dan een Samsung Galaxy of een Huawei (Android). In de praktijk kan de overstap van het ene naar het andere besturingssysteem even wennen zijn. Ook zijn niet alle applicaties voor beide besturingssystemen beschikbaar. Daarnaast kunnen de kosten ook een rol spelen in je keuze. Controleer of je bij de aanschaf van het abonnement een bijbetaling voor je telefoon moet doen. Onthoud ook dat het kan voelen alsof je de telefoon gratis krijgt maar dat dit niet het geval is. Bij een duurder model ben je maandelijks over het algemeen meer geld kwijt.

Waar moet je opletten tijdens het maken van de abonnementskeuze?

Checkvergelijk.nl zoekt de beste resultaten bij de gegevens die jij hebt ingevoerd. Toch zal je uiteindelijk zelf moeten beslissen welke van deze resultaten het meest aan je overige wensen voldoet. Welke provider de beste keus is hangt af van jouw individuele situatie en voorkeuren. Controleer bijvoorbeeld, zeker als je op een afgelegen gebied of grensgebied woont of dat gebied wordt gedekt. Kleinere providers kun je zeker ook in overweging nemen, omdat deze het netwerk van KPN, T-mobile of Vodafone gebruiken. Het verschil tussen de grote en kleine aanbieders zit dan ook voornamelijk in de extra opties. Bedenk ook van tevoren waar je je telefoon voornamelijk voor zal gebruiken. Als je je telefoon voornamelijk voor je werk gebruikt heb je bijvoorbeeld minder data nodig dan wanneer je er regelmatig films op kijkt. Ook gebruiken veel mensen tegenwoordig minder belminuten omdat ze vaker via internet bellen. Als laatste is het verstandig om goed na te denken over de looptijd van je abonnement. Bij een tweejarig abonnement zijn de maandelijkse lasten vaak lager, maar je loopt wel het risico dat je abonnement halverwege niet meer aan je wensen voldoet of dat het alles bij elkaar opgeteld toch meer kost dan je eigenlijk had begroot.

Hoe helpen wij jou?

Terwijl jij achterover leunt, zoeken wij de abonnementen die het beste aansluiten op de door jou aangegeven wensen. Als je een keuze hebt gemaakt word je met een klik op de knop doorverwezen naar de site van de aanbieder. Wij vragen hier aan de consument geen vergoeding voor. Wij van Checkvergelijk.nl vinden dat onafhankelijk advies voor iedereen beschikbaar moet zijn. Wij bieden zelf dan ook geen abonnementen aan. We brengen de klant alleen maar in contact met de aanbieder die op basis van het profiel het meest geschikt lijkt.

Hoe vergelijk ik de abonnementen?

Aan de linkerkant zie je een formulier waarop je kunt aangeven welk toestel je wil hebben en bij welke provider. Ook kun je de zoektermen nog verder specificeren, door de maximale abonnementsprijs, toestelprijs, contractduur, gewenste belminuten en internetbundel aan te geven. Vervolgens worden de relevante resultaten aan jou getoond. Natuurlijk kun je de zoekresultaten ook ruimer laten. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar de goedkoopste optie en het je niet uit maakt bij welke provider je een contract neemt. Vervolgens kun je dan een paar aantrekkelijke opties naast elkaar leggen en de voor-en nadelen tegen elkaar afwegen.

Als je vragen hebt horen wij uiteraard graag van je.