Energie Check​

Geholpen deze maand
980
Gemiddelde besparing
0
Klantenwaardering
0
Goed geïnformeerd

Het is belangrijk om je goed te laten informeren over het contract dat je afsluit. Je zit er vaak enkele jaren aan vast, en de onderlinge verschillen aan prijs, verbruik en opties zijn groot. Er bestaat niet zoiets als dé beste leverancier. Het belangrijkste is dat je een leveranciers kiest die bij je past. En dan het liefst zo voordelig mogelijk natuurlijk. Wij kunnen jou hierbij helpen! Iedereen zou immers de mogelijkheid moeten hebben om een goed geïnformeerde keuze te maken.

Energiecontracten vergelijken en afsluiten

Je zoektocht begint met het kiezen wat je wilt afnemen van de leverancier. Wil je stroom én gas? Dan kies je voor combinatiepakket van stroom en gas. Op onze site selecteer je gemakkelijk welke combinatie je wilt. Alleen stroom, alleen gas of stroom en gas. Wij sluiten zelf dus geen contracten af maar fungeren slechts als adviesorgaan en mediator.

Kortom, als je onafhankelijke hulp nodig hebt bij het kiezen van jouw abonnement ben je bij Checkvergelijk.nl aan het juiste adres! Vragen? Bekijk onze antwoorden op veel gestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.

Waarom

Wij zijn 100% onafhankelijk van alle leveranciers waarvan wij aanbiedingen tonen.

Wij geven geen advies om voor een bepaalde leverancier te kiezen. De keuzes maak je zelf.

Onze vergelijkers zijn overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik.

Als je hulp nodig hebt, kan je bij ons aankloppen.

Onze vergelijkers zijn altijd up-to-date met de laagste prijzen van Nederland.

Geen opdringerige verkopers die je iets willen aansmeren.

Binnen een paar dagen krijg je een bevestiging van je nieuwe leverancier. Hierna heb je 14 dagen wettelijke bedenktijd. Je kunt je aankoop dan nog kosteloos annuleren.

Vragen

Leveranciers willen graag bovenaan in de resultaten van vergelijkers staan. Daarom kunnen we extra korting aanbieden en kun je beter via ons afsluiten.

Nee, de markt voor energieleveranciers is vrij, maar de netbeheerders zijn vast.

Nee, je bent vrij om voor elke soort energie een andere leverancier te kiezen. Het kan echter voordeliger zijn om toch één leverancier te kiezen voor Gas en Stroom omdat je dan mogelijk hogere korting krijgt.

Het hangt van je huidige contract af wanneer je kan overstappen. Heb je niks vastgezet, dan kan je direct overstappen. Heb je wel iets vastgezet, dan moet je wachten tot het einde van je huidige contact. Vraag je huidige leverancier wanneer je contract afloopt zodat je zonder opzegvergoeding kosteloos kunt overstappen.

Wij krijgen vergoedingen van leveranciers als je via ons een nieuw contract afsluit.

Check vergelijk voor Gas en Stroom

Het zogenaamde overstappen van energieleverancier kan je veel geld besparen. Leveranciers willen jou graag als klant en geven hoge korting en andere cadeaus.

Welke leveranciers nemen we mee in de vergelijking?

In onze vergelijking zijn (bijna) alle leveranciers in Nederland meegenomen. Hierdoor ontstaat er grofweg een tweedeling tussen de kleinere aanbieders en de grote, gevestigde namen als Vattenfall, Essent en Eneco.

Waar moet je op letten?

Op een deel van je energiekosten kun je niet besparen wanneer je overstapt. Dit zijn de energiebelasting en de btw (bij alle leveranciers hetzelfde) en de kosten van je netbeheerder (gekoppeld aan je woonadres). Daarnaast is er echter nog ruim een derde (36%) van je energierekening waarop je wel kunt besparen. Dit is het zogeheten leveringsdeel (meestal: stroom en gas).
Onder deze leveringskosten vallen onder andere de verbruikskosten (of variabele leveringskosten) en het vastrecht levering (vaste leveringskosten). Bij de ene leverancier betaal je een laag vastrecht en hoge verbruikskosten, en bij de andere leverancier is dit andersom.

Hoe helpen wij jou?

Wij van Checkvergelijk.nl.nl zijn van mening dat iedereen een goed geïnformeerde keuze zou moeten kunnen maken. Daarom bieden wij 100% onafhankelijk advies en hoeft de consument hier geen compensatie voor te betalen. Het enige dat jij hoeft te doen is aan te geven waaraan je nieuwe leverancier moet voldoen, en wij tonen de beste opties uit het actuele aanbod. Als je een keuze hebt gemaakt klik je op de knop ‘Bekijken’ en je wordt automatisch naar de site van de aanbieder geleid.

Hoe werkt het?

Aan de linkerkant van je scherm vind je een overzicht waarin je kunt aangeven wat jij zoekt in je nieuwe leverancier. Je vult je postcode en huisnummer in. En geeft aan wat je huidige leverancier is en het verbruik dat je naar schatting jaarlijks hebt. Vervolgens klik je op zoekresultaten en krijg je de lijst met mogelijke leveranciers en prijzen te zien. Standaard staat de leverancier met de laagste prijs bovenaan. Je ziet direct wat de prijs, korting en je eventueel cadeau is bij de leverancier.

Als je vragen hebt horen wij uiteraard graag van je.