Meer overstappers dan ooit

Over een periode van een jaar zijn er meer dan ooit huishoudens overgestapt op een andere energieleverancier. In totaal ging het om meer dan 1,7 miljoen huishoudens. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) stapten niet eerder zoveel consumenten binnen een jaar over.

Minder hoge prijs is voor de meeste mensen de reden om van energieleverancier te veranderen, zo blijkt uit de gepubliceerde Energiemonitor van de ACM. “De prijsverschillen tussen de verschillende energieproducten kunnen oplopen tot ruim 600 euro per jaar.”

Meer dan de helft van alle consumenten is in de afgelopen tijd al een keer van energiebedrijf of contractvorm gewisseld. ACM ziet dat consumenten bij hun keuze ook naar het aanbod van groene stroom kijken. Het percentage consumenten dat aangeeft dat dit een rol speelt, nam toe van 17 naar 21 procent.

“Uit een ander onderzoek van de ACM blijkt dat meer dan de helft van de huishoudens inmiddels groene stroom afneemt en dat energieleveranciers steeds meer groene stroom aanbieden.” De toezichthouder ACM ziet erop toe dat groene stroom ook echt aan de eisen voor groene stroom voldoet. “Dat draagt bij aan het vertrouwen in de energiemarkt en aan de energietransitie”, aldus de ACM.

Stap ook over en bespaar geld. Kies, indien gewenst, voor duurzame groen stroom. Check met onze vergelijker.