iPhone 12 onthuld

Apple heeft zijn nieuwste iPhone laten zien. De iPhone 12 krijgt vier verschillende modellen. 

Ontwerp
In het ontwerp zien we een metalen band rondom, zoals ook het geval was bij de oudere iPhones van vroeger.

Door dunnere randen is het toestel compacter geworden. Een speciale keramische laag over het scherm beschermd nog meer tegen krassen.
Achter in de iPhone 12 zit een magneet, die gebruikt kan worden om een speciale, draadloze magneetlader te verbinden. Ook is het mogelijk om er accessoires mee te bevestigen, zoals hoesjes of opbergvakjes voor betaalpassen.  

iPhone Mini
Voor het eerst brengt komt er ook een kleinere variant van de telefoon uit. De nieuwe iPhone 12 Mini heeft een display van 5,4 inch.

Scherm
Alle vier de telefoons hebben een oledscherm. Dat is voor het eerst: bij de vorige telefoons werd oled enkel gebruikt voor de Pro-modellen, terwijl de goedkopere telefoons lcd gebruikten.

Camera
De iPhone 12 Pro-lijn onderscheidt zich met de camera’s, met drie achterop het toestel. Deze hebben ultrawide-, wide-angle- en telelenzen met een resolutie van 12 megapixels. De andere iPhones 12 hebben alleen wide-angle en ultrawide.

Speciale hardware in de Pro-toestellen zorgt ervoor dat de camera bij het maken van foto’s een beetje meebeweegt. Daardoor blijft het beeld stabiel en worden foto’s scherper. Een LiDAR-sensor helpt de Pro-telefoons om diepte te zien.

Prijzen variëren van 809 tot 1.259 euro.

Kijk en vergelijk de prijzen met ons check vergelijk en kies ook voor de toekomst met de iPhone 12.