Huawei maakt eigen OS

Huawei’s CEO claimt dat het eigen mobiele besturingssysteem van het bedrijf sneller zal zijn dan iOS en Android.

De CEO van Huawei heeft gezegd dat het zelfontwikkelde mobiele besturingssysteem (OS) van het bedrijf sneller zal zijn dan zowel iOS als Android.
Maar Huawei zal zeker in een begin nog problemen hebben door het ontbreken van geschikte apps.

Huawei blijft optimistisch over de kansen op de markt, ongeacht de langetermijnresultaten van de huidige Amerikaans-Chinese handelsoorlog.

Het is geen geheim dat Huawei werkt aan zijn eigen OS, dat het zou kunnen gebruiken nu de fabrikant geen toegang meer heeft tot de Android-services van Google, zoals de Play Store, beveiliging updates en suite van Google-apps.

Maar apps kunnen een knelpunt zijn. Hoewel Huawei’s HongMeng OS (ook bekend als Ark OS) sneller kan werken dan de software die op concurrerende apparaten wordt gevonden, gaf het bedrijf toe dat het misschien moeilijk is als het gaat om apps. Het ontwikkelen van een appstore die groot genoeg is om te concurreren met de App Store van Apple en de Play Store van Google is geen eenvoudige opgave.

Huawei is de op een na grootste fabrikant van smartphones in de wereld (na Samsung), wat betekent dat het een aanzienlijke gebruikersbasis heeft die aantrekkelijk kan zijn voor ontwikkelaars. Maar het overtuigen van hen om een ​​versie van hun applicaties te leveren die specifiek op het nieuwe besturingssysteem zou kunnen draaien, zou nog steeds een uitdaging kunnen zijn, vooral omdat het niet bewezen is in termen van potentiële inkomstengeneratie.