1 juni lagere energieprijzen

Per 1 juni gaan de hogere opzegvergoedingen in. Consumenten betalen bij tussentijds openbreken van het energiecontract een hogere vergoeding dan tot 1 juni het geval was.
Per 1 juni zal de energieleverancier het verschil tussen de marktprijs en de prijs van het contract gedurende de resterende looptijd, als vergoeding in rekening brengen als de consument het contract voortijdig wil opzeggen.

De verwachting is dat energieaanbieders hierop inspelen met lagere prijzen voor een vast contract omdat ze meer zekerheid hebben dat de klant zal blijven tot aan het einde van het contract.
Er zal naast het 1 jaar vast ook tot 3 en mogelijk 5 jaar vast worden aangeboden. Ook wordt verwacht dat de cadeaus en welkomstpremies weer helemaal terugkomen. Zoals vroeger normaal was.

Voor consumenten is het advies om een vast contract voor 1 jaar te kiezen als de consument zekerheid wil in de huidige onzekere tijden. Mogelijk is een variabel contract goedkoper over een heel jaar gezien, maar de zekerheid is er niet.

Kies daarom nu de beste aanbieding bij ons in de vergelijker: https://checkvergelijk.nl/energie/